כולנו מכירים את סין וטורקיה כמעצמות ייצור. האחת שוכנת במזרח אסיה, בעוד השנייה קרובה יותר ושוכנת ממש כאן במזרח התיכון. משתיהן מיובאים ומיוצרים חומרי גלם יחד עם סחורות מגוונות וזולות כמעט לכל נקודה על גבי הגלובוס, אולם לכל מדינה קיים אופי ייצור שונה משלה. איך זה משפיע על הצרכנים הישראלים? יצאנו לבדוק את סודות הייבוא לישראל.
לכל מעצמה מדיניות ייבוא שונה בתכליתה. כך גם באשר לסין וטורקיה, שתיים מהמדינות המשפיעות בעולם ובעלות היקפי סחר יוצאי דופן, שמקורם הן בכוח עבודה זול המצוי בשטחן, לצד אפשרויות ייצוא מתקדמות אשר מקנות להן יתרון על פני מקבילותיהן בשוק.
אז רגע לפני שאתם אורזים לביקור באחת מהמדינות המוזכרות, חשוב שתכירו מעט מהבדלים הבסיסים שהופכים את סין וטורקיה למתחרות ראויות בהחלט בצמרת, הנמצאות התעשייה העולמית בזכות ולא בחסד.
קראו גם – שילוח בינלאומי
סודות הייבוא לישראל – מיליארד סינים לא טועים, ומה עם הטורקים?
הסינים בהחלט אינם טועים, שכן מדובר במעצמת הייצור של העולם כולו. לאורכה ולרוחבה של סין משתרעים מחוזות ייצור שלמים ובהם אינספור מפעלים של כל מוצר שרק תוכלו לדמיין. אחד היתרונות הבולטים בייבוא הסיני נעוץ במבחר הבלתי נגמר שמציע כל ענף, ובזול, מאד בזול…אומנם, הדברים עשויים להתייקר לאורך שלב הייבוא, שכן ייתכן והמוצר שאתם מייבאים ניתן לקנייה בזיל הזול, אך עלויות המכס שלו עשויות להיות גבוהות במיוחד.
טורקיה מנגד, קטנה ככל שתהיה אל מול המעצמה הסינית, מקיימת תעשייה גדולה ומגוונת משלה. זה המקום לציין כי בענפים מסוימים לא מעט חברות בינלאומיות, גדולות ומוכרות, מחזיקות בטורקיה מפעלים גדולים בשל הייצור האיכותי, יחד עם מחירו האטרקטיבי של יצירת מוצר הליבה שלהם, בהשוואה לחלופות במדינות אחרות.
אפרופו טורקיה. אחת הנקודות החשובות בייבוא מטורקיה לישראל היא הקרבה הגאוגרפית שמקצרת את זמני התגובה ומפחיתה עלויות הובלה. העניין מאפשר ייבוא של סחורה בכמויות קטנות, כמו גם היכולת לבחון את איכות המוצרים לפני תהליך ייבוא גדול ומסיבי.
יתרון משמעותי נוסף, כזה שמגביר את המודעות באשר לייבוא הטורקי, מקורו בהסכם הסחר בין ישראל לטורקיה. הסכם זה בדרך כלל מצמצם מכסים והגבלות על מנת לעודד סחר בינלאומי, ועשוי חרף המשבר הדיפלומטי ששורר בין המדינות בעשור האחרון, להמשיך ולבסס את הקשרים העסקיים בין שתי המדינות לאורך שנים קדימה.